Skip to content

TOP 8 Beste Beleggingsapps 2024

Wil jij mobiel beleggen en zoek je nog een beleggen app voor je smartphone? Zoek dan niet verder. Wij verzamelden voor jou een overzicht met de beste beleggingsapps. In de lijst hieronder lees je alles over de ins en outs van de 8 beste beleggingsapps voor mobiel beleggen. Aan de hand van een paar vaste punten, zoals gebruiksgemak, veiligheid en functionaliteit, leggen wij uit waar een bepaalde beleggen app goed of minder goed op scoort. Na het lezen weet jij vast wat de beste aandelen app voor jou is en kun je direct aan de slag!

De onbetwiste nummer één in onze lijst is de Award-winnende beleggingsapp van DEGIRO🥇 DEGIRO begon in 2013 als broker voor professionele beleggingspartijen. In de tijd daarna groeide het uit tot een van de grootste aanbieders van particulier mobiel beleggen in Europa. De beleggingsapp won daarbij een groot aantal awards.

De aandelen app van DEGIRO staat bekend om zijn extreem lage kosten en gebruiksvriendelijkheid. Met 4,5 sterren uit bijna 13.000 reviews kunnen we ook stellen dat gebruikers van de beleggen app erg tevreden zijn. De beleggingsapp is verkrijgbaar voor iPhone en Android en biedt een groot aantal verschillende beleggingsproducten op meer dan 50 beurzen, en in meer dan 30 landen. Daarnaast biedt de beleggen app nieuwsupdates, realtime koersen en een agenda met data die relevant zijn voor mobiel beleggen. Zo heb je alles op één plek!

Voordelen DEGIRO Beleggingsapp
 Tijdelijke actie: €100 transactietegoed 
 Winnaar 86 internationale broker awards 🥇
 Ongelooflijk lage handelstarieven
 Uitgebreide beleggen app met veel functies
 Groot aantal beleggingsproducten en tools
 Zeer intuïtief en gebruiksvriendelijke app
 Geld storten via iDeal en Bankoverschrijving
 Beschikbaar voor zowel iOS– als Android-apparaten
 Betrouwbaar & veilig: grootste broker van Nederland

Nadelen
 Alleen gericht op zelfstandig beleggen
 Niet automatisch beleggen

Al met al begrijpen wij wel dat de mobiel beleggen app van DEGIRO zo extreem populair is, en daarom staat hij ook bij ons bovenaan de lijst. Ontdek het zelf en installeer ‘m gratis en claim je €100 transactietegoed!

Beleggen kent risico op verlies.

De mobiel beleggen app van eToro verdient ook een plek in deze lijst vanwege enkele unieke functies. Ten eerste kan je met eToro zowel handelen in zowel CFD’s, aandelen en crypto en dat is fijn om onder één dak te hebben.

De eToro beleggingsapp is daarnaast aantrekkelijk vanwege zijn unieke functie: Copy trading. Dat houdt in dat je binnen de eToro app zicht hebt op de prestaties van andere beleggers. Exacte bedragen blijven natuurlijk geheim, maar het rendementspercentage van een beleggers met openbare profielen is dus zichtbaar. Sterker nog: je kunt ervoor kiezen om de beslissingen van andere beleggers automatisch over te nemen! Een fijne functie in een app die ook nog eens erg goed in elkaar zit.

Voordelen eToro beleggen app
 100% Aandelen, 0% Commissie
 Ruim aanbod aandelen 3000+
 Copy trading; kopieer (proffesionele) beleggers
 Snelle en behulpzame klantenservice 24/7
Demo account met $100.000 fictief geld
De beleggingsapp is zeer fijn in gebruik
Snel storten met iDeal of Bankoverschrijving
eToro Academy: veel materiaal om te leren beleggen voor beginners
Geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (583263) en CySEC (109/10)

Nadelen eToro beleggen app
 Niet het meest uitgebreide aanbod handelsmarkten

Wil jij leren beleggen van succesvolle beleggers? Installeer dan snel de aandelen app van eToro!

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten zijn van toepassing. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading/fees.

Op 3 in deze lijst staat de mobiel beleggen app van MEXEM. Mexem is ontstaan in 1986, en sinds 2018 actief als broker in Nederland en België. De beleggingsapp van MEXEM maakt gebruik van de Traders Workstation platform en vormt daarmee de basis voor jouw beleggingen. Deze software is al voor de 16e keer op rij bekroond tot ’s werelds beste beleggingsplatform.

Met de aandelen app van MEXEM beleg je op basis van execution-only (zelf beleggen). Het onderscheidt zich met zeer lage tarieven, een baanbrekend beleggingsplatform en direct toegang tot 150 internationale beurzen. De mogelijkheden qua beleggingsproducten zijn dan ook enorm. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in aandelen, fondsen, etf’s, forex, obligaties, opties, futures, opties, CFD’s, metalen en meer.

Voordelen 
 Wereldwijd een populaire broker
150 beurzen, 33 landen, 23 valuta’s
Baanbrekend beleggingssoftware
Ruim aanbod financiële producten
Zeer lage en transparante handelstarieven 
Toegankelijk voor elk type belegger
Online educatie en oefen-account voor beginners
Veel analyse- en rapportagemogelijkheden
Gereguleerd door CySEC, Geregistreerd bij AFM

Nadelen
Alleen gericht op zelfstandig beleggen

De aandelen app van Mexem heeft alles in zich voor de serieuze belegger en is te bedienen via computer, tablet of smartphone. Probeer m nu gratis!

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen

BUX lanceerde de Bux Zero aandelen app in september 2019, en is sindsdien uitgegroeid tot de grootse mobiele beleggingsapp van Europa. Het is één van de beste beleggingsapp voor beginners die op een laagdrempelige en goedkope manier willen beginnen met beleggen. Maar ook ervaren beleggers kunnen met deze aandelen app prima beleggen. Bij BUX Zero kun je tegen 0% commissie beleggen in duizenden wereldwijde aandelen en ETF’s.

Het unieke aan BUX is dat het uitsluitend als mobiele beleggen app bestaat; het is niet mogelijk om bij BUX te beleggen via desktop. De aandelen app van Bux Zero is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en is gratis te downloaden voor Android en iOS apparaten.

Voordelen BUX ZERO Aandelen app
 
Ontvang een gratis aandeel t.w.v €200
 Uitstekende beleggingsapp voor beginners
 Beschikbaar voor iPhone en Android
 0% commissie in aandelen en ETF’s
 Vindt eenvoudig bedrijven die dividend uitkeren
 Laagdrempelig en eenvoudig in gebruik
 Uitstekende Nederlandstalige klantenservice
 Gereguleerd door Autoriteit Financiële Markten
 Bux Community: leer van andere beleggers binnen de app

Nadelen
Alléén mobiel, geen desktop
 Aanbod is wat beperkt

Met de lage tarieven en de focus op mensen die willen leren beleggen met een beleggingsapp, verdient Bux Zero zeker een plekje in deze lijst. Benieuwd geworden? Download ‘m direct!

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen

eToro is een platform met meerdere activa dat zowel beleggen in aandelen en cryptoactiva als handel aanbiedt
CFD’s.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van
hefboom. 78% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. Je zou moeten
overweeg of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico van CFD’s te nemen
je geld verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 compleet
jaar en is mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

Kopieerhandel is een service voor portfoliobeheer, aangeboden door eToro (Europe) Ltd., dat is geautoriseerd en
gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets zijn zeer volatiel en niet gereguleerd in het VK. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting mag
van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring af en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de
nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner
gebruikmaken van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

De volgende beleggingsapp die we zullen behandelen is de Plus500 beleggen app. Plus500 is een grote internationale broker die al even meedraait (sinds 2008) en inmiddels miljoenen gebruikers heeft. Plus500 is een aanbieder van mobiel beleggen met een specifieke focus op het handelen in CFD’s. Dat zijn contracten voor waardestijgingen of -dalingen van een bepaalde onderliggende producten.

De CFD beleggen app van Plus500 werkt makkelijk en snel. Hij is verkrijgbaar in zowel de App Store als de Google Play store en is gratis te downloaden. De focus ligt dus op CFD’s (contract for difference): een contract tussen twee partijen over de waarde van een product, zonder dat het daadwerkelijke product zelf verhandelt hoeft te worden. De beleggingsapp is volledig Nederlandstalig, werkt fijn en biedt voor nieuwkomers bovendien een onbeperkte demo-account met €40.000 fictief vermogen om mee te oefenen!

Voordelen 
 De app werkt snel en intuïtief
Gratis demo account
Zeer goede klantenservice met 24/7 support
Kleine minimale storting (€100)
Zeer betrouwbare omgeving
Volledig Nederlandstalige beleggingsapp
 Plus500CY is geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Nadelen
 Minder geschikt voor lange termijn beleggingen

De mobiel beleggen app van Plus500 is geschikt voor beleggers met kennis van handelen in CFD’s. Voor nieuwkomers zonder ervaring in CFD’s biedt Plus500 de mogelijkheid om onbeperkt te oefenen met een gratis demo-account. Samen met het gebruiksgemak zorgt dat ervoor dat deze beleggen app op plaats 2 staat in onze lijst! 

 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s

Op 6 in deze lijst de mobiel beleggen app van BUX X. Net als Plus500 focust Bux X zich op CFD’s. Bux is een in 2014 opgerichte Nederlandse broker die sindsdien veel groei heeft doorgemaakt. Bux heeft verschillende apps met elk een eigen focus, en bij de Bux X beleggen app is dat dus de handel in CFD’s.

De Bux X aandelen app maakt een frisse en vlotte indruk. De app biedt ook voldoende houvast voor nieuwe beleggers. Er wordt veel uitgelegd en de beleggen app is te allen tijde overzichtelijk in gebruik. Het is ook erg fijn dat je in de app in contact kan komen met andere beleggers om ervaringen uit te wisselen.

Voordelen
 Zeer overzichtelijk
Veilig beleggen bij betrouwbare Nederlandse broker
Omgeving voor kennisdeling met andere beleggers
Kleine minimale inleg
Veel hulp en uitleg voor beginners
Snel en eenvoudig storten met iDeal

Nadelen
 Alléén mobiel, geen desktop
 Relatief hoge tarieven

Bux X maakt beleggen in CFD’s leuk en eenvoudig. Ben jij van plan deze markt te betreden? Dan is dit dé beleggen app voor jou!

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen

De mobiel beleggen app van Peaks is ook erg interessant, vanwege de vernieuwende insteek. Met deze beleggingsapp gebruik je namelijk wisselgeld van je aankopen om mee te beleggen. De focus ligt dus ook bij deze aandelen app weer een beetje op de jonge belegger met kleinere bedragen.

Hoe werkt deze app dan precies? Je hebt de mogelijkheid om de app te koppelen met je bankrekening. Vervolgens worden je uitgaven afgerond tot hele euro’s waarbij het verschil naar de Peaks beleggingsapp wordt gestuurd. Dit geld kun je vervolgens beleggen. De app ziet er fris en mooi uit, en werkt erg prettig.

Voordelen Peaks aandelen app
 Originele manier van beleggen
Toegankelijke manier om te leren beleggen
5 verschillende manieren om geld te storten
Gebruiksvriendelijke aandelen app
Veel assistentie
Registratie is ook zeer gemakkelijk en snel

Nadelen
 Nog niet te koppelen met elke Nederlandse bank

Peaks geeft dus ook een verfrissende blik op beleggen. Het maakt de beleggingswereld interessant en toegankelijk voor beginners. Is Peaks wat voor jou? Begin dan vandaag nog!

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen

Last but not least in deze lijst: de mobiel beleggen app van LiteBit. Deze app is echt onmisbaar voor iedereen die zich richt op handel in cryptocurrency. LiteBit focust zich daar specifiek op en won daarmee al meerdere awards.

De kracht van de LiteBit app is dat hij geschikt is voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto belegger. Het bedrijf ontwikkelde daarnaast een eigen wallet, de LiteBit wallet, wat het gebruiksgemak ook zeer ten goede komt.

Voordelen LiteBit crypto app
 Binnen een paar minuten aan de slag
Eenvoudig te gebruiken voor beginners
 Groot aanbod (meer dan 50) cryptocurrencies
 Geïntegreerde wallet
 Betrouwbare app met meer dan 1 miljoen gebruikers
 Overzichtelijke aandelen app
 Snel betalen met iDeal

Nadelen
Soms lange wachttijd klantenservice

In het kort: de LiteBit app is onmisbaar voor iedere crypto belegger. Heb jij hem nog niet? Klik op onderstaande knop en download ‘m!

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen

Waarom beleggen met een app? 

Met een beleggen app heb jij altijd toegang tot je portfolio. Waar je ook bent, je kunt altijd snel de koersen volgen of handelen. De beleggingsapps worden bovendien steeds uitgebreider en bieden tegenwoordig ook opties tot leren beleggen voor beginners en kennis uitwisselen met anderen!

Aan de slag met beleggingsapps!

We hopen dat je wijzer bent geworden van onze top 8 beleggen apps. Of je nu een beginner bent of een expert, en of je nu op zoek bent naar een app om aandelen te kopen, cryptocurrency of CFD’s, er is altijd een beleggingsapp voor jou. Daarnaast kan je met een aandelen app in een mum van tijd aan de slag, dus begin vandaag nog met mobiel beleggen!

De BUX Zero beleggen app is, je raadt het al, een van de andere apps van het Nederlandse Bux. De focus in deze variant ligt op commissievrij beleggen. Betekent dat dat de app volledig gratis is? Nee, uiteindelijk zal je hier en daar toch kosten tegenkomen. Hoe dan ook is de app wél heel voordelig.

De beleggingsapp is gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android en heeft ook weer een dynamisch en speelse feeling. Niet voor niets vinden veel mensen dit de beste aandelen app voor (jongere) beginners.

Voordelen BUX ZERO Aandelen app
 
Makkelijk én leuk in gebruik
 Uitstekende beleggen voor beginners app
 Voordelige tarieven
 Kleine minimale inleg
 Bux Community: leer van andere beleggers binnen de app
 Gratis aandeel als je begint, en als je vrienden uitnodigt

Nadelen
Alléén mobiel, geen desktop
 Aanbod is wat beperkt

Met de lage tarieven en de focus op mensen die willen leren beleggen met een beleggingsapp, verdient Bux Zero zeker een plekje in deze lijst. Benieuwd geworden? Download ‘m direct!

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen