Skip to content

Peaks App – Beleggen met je Wisselgeld

Je hebt er in de afgelopen tijd vast wel eens van gehoord: de Peaks beleggen app. De Peaks app (Rabobank) is namelijk inmiddels behoorlijk bekend, ook bij mensen die voorheen niets van beleggen wisten. Deze beleggingsapp werkt op een unieke en innovatie manier: hij gebruikt namelijk jouw wisselgeld om te beleggen. Hoe de Peaks app precies werkt lees je in deze blog, waarin wij antwoord geven op al je vragen!

Over Peaks

De Peaks app is een paar jaar geleden in het leven geroepen door de Rabobank. De Peaks beleggen app heeft als doel om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doet hij dus door je wisselgeld automatisch te gebruiken als inleg. Het doel hiervan is dat jouw wisselgeld een ander, hopelijk rendabeler doel krijgt dan wanneer je het bijvoorbeeld gewoon op je (spaar)rekening laat staan. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hieronder. Als alternatief biedt Peaks de mogelijkheid om dagelijks een vast bedrag naar keuze in te leggen voor je beleggingen. Uiteraard kan je dit ook combineren, als je vindt dat je met je wisselgeld niet voldoende saldo opbouwt.

Hoe werkt de Peaks app? 

De beleggingsapp van Peaks kan gekoppeld worden aan je bankrekening. Voorheen was hiervoor een rekening bij de Rabobank vereist, maar inmiddels kan de koppeling gemaakt worden met de meeste grote banken in Nederland. Vervolgens zorgt Peaks ervoor dat al je betalingen worden afgerond naar de volgende euro. Het opgetelde wisselgeld wordt eens per maand naar je saldo in de beleggingsapp gestuurd. Bestel jij dus bijvoorbeeld iets voor €7,50 dan wordt daar €8 van gemaakt en gaat er €0,50 richting je Peaks beleggen app rekening. In plaats daarvan is het ook mogelijk om een vast bedrag per dag of maand in te stellen waarmee je belegt.

Beleggen met de Peaks beleggen app 

De Peaks beleggingsapp werkt uitsluitend met indexfondsen. Dat betekent dat jouw inleg in een fonds met meerdere beleggingen wordt gestopt. De Peaks beleggen app doet dit voor jou: dit is geen app waarin je zelf actief de handelsmarkt op gaat om te beleggen. De Peaks app is er echt op gebrand om beleggen makkelijk en toegankelijk te maken voor een groot publiek. De beleggingsapp heeft een heldere en overzichtelijke interface waarin alles makkelijk te vinden is. Je zaken als opgebouwde wisselgeld en rendement zijn allemaal makkelijk te vinden in de mooi vormgegeven app.

Waarin kun je bij Peaks Beleggen?

Zoals gezegd investeert Peaks dus voor jou, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Dit doet de Peaks beleggen app uitsluitend in duurzame indexfondsen. Dat is fijn want op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw geld naar verantwoorde doelen gaat en niet wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld de tabaks- of wapenindustrie. Bij het aanmaken van een account vraagt de Rabobank Peaks beleggingsapp je ook een risicoprofiel uit te kiezen. Je hebt de keuze uit mild, pittig, scherp en heet, elk met een iets hoger risico. Hoe meer risico, hoe meer potentieel rendement.

Kosten van de Peaks app 

De Peaks app kan over het algemeen gezien worden als een voordelige app, maar er zitten natuurlijk altijd wel bepaalde kosten aan vast. Zo betaal je bij Peaks €1,- per maand als jouw beleggingen niet meer waard zijn dan €2500. Zijn ze dat wel, dan betaal je 0,5% per jaar over de gemiddelde waarde van je beleggingen. Daarnaast betaal je nog een klein percentage transactiekosten als je geld geïnvesteerd wordt in een van de indexfondsen. Dit ligt tussen de 0,03 en 0,05%.

Voor- en nadelen van de Peaks beleggen app

Peaks: beleggen zonder er veel tijd of moeite in te steken
Zeer gebruiksvriendelijke beleggingsapp
Automatisch beleggen met je wisselgeld
✓ Veilig beleggen via Peaks Rabobank
Geen hoge minimum inleg
Relatief voordelig

x Rendement is niet erg hoog

Start met beleggen met de Peaks app! 

Kan jij na het lezen van deze blog niet wachten om de Peaks beleggen app zelf te proberen? Begin dan nu nog met beleggen via de Peaks app. Een account aanmaken is binnen een paar minuten gebeurd, en zo begin je vandaag nog met een saldo opbouwen door te beleggen met je wisselgeld. Wij wensen je heel veel plezier en succes!