Skip to content

Beleggingsrekening Openen? Beste aanbieders vergelijken

Ben jij van plan te beginnen met beleggen? Dan is het handig om alvast wat te weten over het openen van een beleggingsrekening. Een beleggingsrekening openen is snel gebeurd en kan gewoon vanaf je laptop of smartphone. Hoe het allemaal precies werkt, lees je hier. Benieuwd naar de beste beleggersrekening, of de goedkoopste? In deze blog zullen we ook beleggingsrekeningen vergelijken. Lees dus snel verder!

Beleggingsrekeningen vergelijken

Effectenrekeningen zijn er in veel verschillende soorten en maten. In de tabel hieronder hebben we er een aantal verzameld, en zie jij direct de goedkoopste beleggingsrekening.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000

Aanmelden

9,7/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,30,-

9,4/10

€0

€0
Aandelen

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.

9,1/10

0,59%
Per jaar

€5,00,-

8,9/10

0,60%
Per jaar

€9,00,-

Let op: beleggen kent risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

Wat is een beleggingsrekening?

Een beleggingsrekening is een rekening waarmee je handelt in verschillende producten die te maken hebben met beleggen. Met beleggingsrekeningen handel je bijvoorbeeld in aandelen of cryptocurrency. Het geld dat je gebruikt om te beleggen komt dus op deze rekening terecht. Zoals gezegd zijn er dus veel aanbieders. Elke online broker heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook heeft niet iedereen hetzelfde doel met een online beleggingsrekening openen, dus het kan zijn dat de ene beleggersrekening beter bij jou past dan de andere. Vooraf beleggingsrekeningen vergelijken is dus zeker verstandig. Ga eerst na wat jouw wensen zijn. Ben je een beginner of heb je al ervaring met online beleggen? Wil je zelf beleggen of laten beleggen? Zet voor jezelf op een rijtje wat je precies van een rekening verwacht. Daarnaast is een van de belangrijkste vragen natuurlijk: welke kosten zijn verbonden aan de verschillende beleggingsrekeningen? Veel mensen gaan voor de goedkoopste beleggingsrekening of een gratis effectenrekening, maar dat is lang niet altijd de beste keuze!

Waarom een beleggingsrekening openen?

Vrijwel altijd beginnen mensen met beleggen om rendement op te bouwen. Vaak is een beleggersrekening een alternatief op een spaarrekening. De rente die je krijgt over je vermogen op een spaarrekening is vaak bijzonder laag. Het rendement van een effectenrekening kan veel hoger zijn, maar je kunt natuurlijk ook je inzet verliezen. Ga dus altijd bedachtzaam te werk en zorg dat je bent ingelezen voordat je start met een beleggingsrekening openen. Voor ondernemers is het interessant om een deel van de winst te verplaatsen naar een effectenrekening. Ook hier zitten diverse voordelen aan verbonden, maar ook risico’s. Blijf dus vooral beleggingsrekening vergelijken.

Hoe open je een beleggingsrekening?

Een beleggingsrekening openen is niet moeilijk. In de meeste gevallen kan dit gewoon online. Je vult je gegevens in en moet waarschijnlijk een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden. Als dit is goedgekeurd kan je aan de slag met je beleggersrekening. Dat is meestal binnen enkele minuten gebeurd, maar sommige banken versturen persoonlijke gegevens alleen met de post. Het is verstandig om de voorwaarden van de online broker van jouw keuze goed door te nemen. Ook heb je de keuze om te gaan beleggen met of zonder advies van de broker, afhankelijk van je ervaring. Ook hier geldt weer: de beste beleggingsrekening verschilt voor iedereen, en hangt af van je wensen en je ervaring.
Beste beleggingsrekening openen en vergelijken

Prive of zakelijke beleggingsrekening openen?

Een gratis beleggingsrekening openen kan zowel privé als zakelijk. Beide manieren hebben hun eigen voor- en nadelen. Dit heeft alles te maken met bepaalde belastingvoordelen. Als ZZP’er is het in veel gevallen interessant om een zakelijke beleggersrekening te openen. Bij een bepaald rendement ligt er een omslagpunt waardoor een privé beleggersrekening aantrekkelijker is. Dit verschilt echter per situatie. In de regel is het zo dat het bij een hoog verwacht rendement verstandig is om een privé beleggersrekening te gebruiken. Bij een verwacht rendement van onder ongeveer 5% is een zakelijke beleggingsrekening openen aantrekkelijker.

Hoe vind ik de beste beleggingsrekening?

Als je dit leest, nemen we aan dat je wilt gaan beleggen. De voornaamste reden daarvoor is natuurlijk het behalen van een hoger rendement dan op je spaarrekening, waar de rente bijna stil lijkt te staan. Je weet inmiddels hoe makkelijk het is om een rekening te openen en wilt aan de slag. Maar hoe vind je in het bos van online brokers nou de beste online beleggingsrekening? Er is een aantal zaken om op te letten. Uiteraard zijn dat de tarieven van het gebruiken van de effectenrekening. Maar ook het aanbod handelsmarkten en -producten kan belangrijk voor je zijn. Waarschijnlijk zal je het meeste afdragen aan transactiekosten: een bedrag dat betaald moet worden per aankoop of verkoop. Iemand met een actieve rekening zal dit bedrag dus snel zien oplopen. Als beginner is het misschien verstandig om te zoeken naar de goedkoopste beleggingsrekening. Ook een goed idee: van zowel een betaalde als een gratis beleggingsrekening openen, een tijdje proberen en daarna je keuze te maken. Nogmaals: stel eerst je wensenlijstje op en ga dan op zoek naar de beste beleggingsrekening!

Wat kost een beleggersrekening?

Een eenduidig antwoord op de vraag wat een rekening kost, is helaas niet te geven. De kosten kunnen per broker én per gebruiker namelijk onwijs verschillen. Zoals gezegd heb je dus veel te maken met transactiekosten bij de meeste online beleggersrekening aanbieders. Soms rekent een beleggingsrekening ook kosten voor het beheren van het vermogen op de rekening. Hier en daar zal je ook administratiekosten tegenkomen. De wijze waarop je belegt is van invloed op de kosten die erbij horen. De goedkoopste beleggingsrekening voor de ene belegger is dus niet de goedkoopste voor de ander! Een echte gratis beleggingsrekening zal je niet zo snel tegenkomen: het openen en behouden van een rekening kost geen geld, maar ga je daadwerkelijk beleggen dan zitten daar kosten aan verbonden.
Hopelijk ben je wat wijzer geworden op het gebied van een gratis beleggingsrekening openen. De beste beleggingsrekening is per persoon verschillend en hangt af van jouw wensen en plannen. Als echte beginner zal je waarschijnlijk snel naar de goedkoopste online beleggingsrekening zoeken, zodat je bekend kunt raken met de wereld van online beleggen zonder al te veel kosten te maken. Weet je er al wat meer van af, dan kan het dat een wat uitgebreidere online broker de beste beleggingsrekening voor jou heeft. Hoe dan ook hebben we je hopelijk duidelijk gemaakt dat het openen van een beleggersrekening makkelijk en snel is. Ga dus snel aan de slag met jouw beleggingsrekening openen!

Beste aandelen brokers

★★★★★
5/5 gebaseerd op 133 reviews

De goedkoopste beleggingsrekening om zelf aandelen te kopen. 100% Nederlandstalig. DEGIRO is één van de grootste, beste en goedkoopste beleggingsrekening in Nederland. 

 1000+ aandelen      50 beurzen      Lage kosten

★★★★★
5/5 gebaseerd op 83 reviews

Beleg in aandelen met 0% commissie.

 1700+ aandelen      50 beurzen      0% commissie

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.

Korte termijn beleggen brokers

★★★★☆
4/5 gebaseerd op 44 reviews

Actief handelen in aandelen CFD’s. 100% gratis, onbeperkte demo!

 cfd aandelen      20 beurzen      Gratis Demo-account

Beleggen in Vastgoed brokers

★★★★☆
4/5 gebaseerd op 44 reviews

Actief handelen in aandelen CFD’s. 100% gratis, onbeperkte demo!

 cfd aandelen      20 beurzen      Gratis Demo-account

Pensioen beleggen brokers

★★★★☆
4/5 gebaseerd op 44 reviews

Actief handelen in aandelen CFD’s. 100% gratis, onbeperkte demo!

 cfd aandelen      20 beurzen      Gratis Demo-account

De goedkoopste beleggingsrekening om zelf aandelen te kopen. 100% Nederlandstalig.

Beleg in aandelen met 0% commissie.

KORTE TERMIJN BELEGGINGSREKENINGEN

Actief handelen in aandelen CFD’s. 100% gratis, onbeperkte demo!