Ga naar de inhoud

Kraken app gids en review: Is dit de beste crypto app van 2024?

Kraken Crypto App

Met de juiste tools en apps wordt de cryptowereld een stuk toegankelijker en winstgevender. Een van de populairste platforms voor cryptohandel is de Kraken app. In dit artikel bespreken we deze crypto app en vertellen we je alles wat je moet weten. Of je nu een beginner of ervaren handelaar bent, de Kraken app heeft voor iedereen wat te bieden.

Over de Kraken app

Opgericht in 2011, heeft Kraken zich in de afgelopen jaren gevestigd als een van de meest betrouwbare en populairste crypto apps ter wereld. De app biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden, variërend van eenvoudige koop- en verkoopfuncties tot geavanceerde handelsstrategieën zoals margin trading en futures.

De basisversie van de Kraken app biedt een eenvoudige en overzichtelijke interface die vooral door beginnende handelaren als positief wordt ervaren. De pro-versie bevat aanzienlijk meer functies, zoals uitgebreide grafieken en analytische tools, wat deze versie een ideaal platform voor gevorderde handelaren maakt. In de crypto app van Kraken kun je meer dan 200 verschillende cryptocurrencies verhandelen.

Naast de handelsfuncties biedt de Kraken app ook uitstekende beveiligingsmaatregelen. Gebruikers kunnen vertrouwen op tweefactorauthenticatie (2FA), PGP-encryptie en de opslag van de meeste fondsen in cold storage. Bovendien voldoet Kraken aan strenge reguleringseisen en voert het regelmatig audits uit om de integriteit van het platform te waarborgen.

Kraken beste crypto platform app, ideaal voor zowel crypto trading als veilige crypto exchanges

Voordelen

 1. Sterke beveiliging: Kraken staat bekend om zijn hoge beveiligingsstandaarden, waaronder tweefactorauthenticatie en geavanceerde versleutelingstechnieken.

 2. Breed scala aan cryptocurrencies: Met meer dan 200 ondersteunde cryptocurrencies biedt Kraken een ruime keuze aan handelsmogelijkheden.

 3. Geavanceerde handelsopties: Kraken Pro biedt geavanceerde functies zoals margin trading en futures.

 4. Gebruiksvriendelijke interface: Vooral de basisversie is overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren voor beginnende handelaren.

 5. Lage kosten: Kraken hanteert lage handelskosten, wat het extra aantrekkelijk maakt voor handelaren die veel transacties uitvoeren.

 6. Regulering en compliance: Kraken is gereguleerd en voldoet aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van het platform.

 7. Klantenondersteuning: Kraken biedt 24/7 klantenservice om gebruikers met eventuele problemen of vragen snel te helpen.

Enkele nadelen

 1. Beperkte betaalmethoden: Vergeleken met andere crypto apps ondersteunt Kraken een beperkt aantal betaalmethoden. Zo wordt iDEAL niet ondersteund.

 2. Technische problemen: Gebruikers rapporteren soms technische storingen en vertragingen in de crypto app, vooral tijdens piekuren.

 3. Complex voor beginners: De geavanceerde functies en interface kunnen overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers. Na enkele keren gebruikt te hebben, wordt het makkelijker om het platform te navigeren.

Functies en aanbod van de Kraken app

De Kraken app heeft zowel voor beginnende als ervaren handelaren veel te bieden. De app biedt realtime koersinformatie, geavanceerde grafieken en analytische tools die essentieel zijn voor het maken van geïnformeerde handelsbeslissingen. Gebruikers profiteren van spot trading voor het direct kopen en verkopen van cryptovaluta, margin trading om te handelen met geleend kapitaal, en future trading om te speculeren op de toekomstige prijs van cryptocurrencies.

Daarnaast ondersteunt de Kraken app staking, een functie waarmee gebruikers rente kunnen verdienen op hun cryptomunten en tokens. Door activa voor een bepaalde periode vast te zetten, is het mogelijk om een passief inkomen te genereren. Het aanbod bestaat uit meer dan 200 cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, waardoor gebruikers diverse handelsmogelijkheden hebben.

De interface van de app is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, met een duidelijke indeling die zowel de basis- als de pro-versie omvat. De basisversie richt zich op eenvoud en toegankelijkheid, terwijl de pro-versie geavanceerde instellingen en opties biedt voor ervaren handelaren.

Kraken app downloaden in 6 stappen

Iedereen met een iOS- of Android-smartphone kan de Kraken app downloaden door de volgende 6 stappen te volgen:

 1. Bezoek de appstore: Ga naar de Apple App Store of Google Play Store.

 2. Zoek naar Kraken: Typ ‘Kraken’ in de zoekbalk.

 3. Download en installeer: Klik op ‘Downloaden’ en installeer de app op je apparaat.

 4. Maak een account aan: Open de app en volg de stappen om een nieuw Kraken-account aan te maken.

 5. Verifieer je identiteit: Voltooi de KYC-procedure door je identiteitsgegevens op te geven.

 6. Begin met handelen: Stort geld op je account en begin met het kopen en verkopen van crypto in de Kraken app.

Betrouwbaarheid van Kraken

Kraken is een van de veiligste crypto exchanges op de markt. Het platform maakt gebruik van diverse beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie en PGP-encryptie om gebruikersaccounts te beschermen. Het grootste deel van de gebruikersfondsen wordt offline bewaard in cold storage, waardoor ze veilig zijn voor hackers. Kraken voldoet bovendien aan strenge regelgeving en voert regelmatig beveiligingstests uit om de veiligheid te waarborgen.

Handelskosten bij Kraken

De handelskosten bij Kraken zijn transparant weergegeven op de website. Voor spothandel variëren de kosten tussen 0,16% en 0,26%, terwijl de kosten voor futures tussen 0,02% en 0,05% liggen. Frequente handelaren betalen lagere kosten, wat Kraken aantrekkelijk maakt voor actieve handelaren.

Betaalmethoden Kraken app

Kraken biedt een beperkte selectie van betaalmethoden. Gebruikers kunnen geld storten via bankoverschrijvingen (SEPA, SWIFT), creditcard, debitcard en bepaalde cryptocurrencies. Kraken ondersteunt geen betalingen met iDEAL, wat het platform minder toegankelijk maakt voor Nederlanders.

Klantenservice Kraken

De klantenservice is 24/7 beschikbaar via live chat en e-mail. De meeste gebruikers zijn positief over de helpdesk, maar in drukke periodes kan er vertraging optreden. Je kunt ook in de uitgebreide FAQ kijken. Op de website vind je educatief materiaal over crypto trading en de Kraken app.

Kraken app: review en ervaringen

De gebruikerservaringen met de Kraken app lopen sterk uiteen. Online vind je veel lof voor de beveiligingsmaatregelen van Kraken, wat de betrouwbaarheid ten goede komt, vooral voor nieuwkomers in de cryptowereld. Echter, als je verder kijkt naar de reviews, zie je dat de complexiteit van de interface vaak als struikelblok wordt genoemd, vooral door beginners. De uitgebreide functies en geavanceerde opties kunnen overweldigend zijn voor beginnende handelaren. Maar voor de meer ervaren crypto traders wordt deze complexiteit juist als een voordeel gezien, omdat het hen toegang geeft tot geavanceerde handelsstrategieën en tools die niet op alle platforms beschikbaar zijn. Gelukkig heeft Kraken een basisversie toegevoegd met minder functies, waardoor het overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is.

Het gemak van de Kraken app wordt ook als een groot pluspunt gezien. Veel gebruikers waarderen de mogelijkheid om altijd en overal toegang tot hun cryptocurrencies te hebben. Ook zijn gebruikers erg te spreken over de beschikbaarheid en behulpzaamheid van het supportteam. Er zijn enkele meldingen van lange wachttijden tijdens piekuren, maar de algemene ervaringen met de klantenservice blijven positief.

Ben je klaar om de cryptomarkt te betreden met een van de beste crypto apps ter wereld? Download de Kraken app vandaag nog en begin met handelen! Met zijn sterke beveiliging, breed scala aan functies en grote aantal cryptocurrencies is de Kraken app een perfecte keuze voor elke cryptohandelaar.

Veel Gestelde Vragen

Nee, op Kraken kun je momenteel niet met iDEAL betalen. Kraken ondersteunt wel betalingen met bankoverschrijvingen (SEPA, SWIFT), creditcard, debitcard en specifieke cryptocurrencies.

Nee, Kraken is niet geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB).

Ja, je kunt cryptomunten van Kraken naar Bitvavo versturen door je cryptocurrency over te maken naar je walletadres op Bitvavo.

Ja, de Kraken app is gebruiksvriendelijk, vooral voor ervaren handelaren. Beginners kunnen het soms lastig vinden om de pro-versie te navigeren en kiezen liever voor de basisversie.

Ja, je kunt crypto van Bitvavo naar Kraken overmaken door je cryptocurrency over te maken naar je Kraken-walletadres.

Kraken wordt gezien als een van de beste crypto apps, maar dit hangt af van je persoonlijke behoeften. Kraken staat bekend om zijn beveiliging en geavanceerde functies, maar sommige gebruikers vinden andere crypto apps gebruiksvriendelijker.

Gerelateerde berichten