Skip to content

Laten Beleggen? | Kies de Beste Beleggingsrekening

Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt beleggen. Veel mensen kiezen ervoor om alles zelf te doen, maar daarvoor heb je wel verstand van zaken nodig en dat kost tijd. Een goed alternatief is daarom je geld laten beleggen, ook wel bekend als beheerd beleggen of vermogensbeheer. Je plaatst je vermogen namelijk in het beheer van een belegger, die zijn kennis en kunde gaat gebruiken om rendement voor je op te bouwen. In dit artikel lees je daar alles over!

Verschillende aanbieders van beheerd beleggen vergelijken

Hieronder zie je een tabel met daarin een deel van de brokers die laten beleggen aanbieden. Geen twee beleggers zijn hetzelfde en dus zullen de kosten voor iedereen verschillen, en bij beheerd beleggen is dat ook het geval.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000

Aanmelden

9,7/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,30,-

9,4/10

€0

€0
Aandelen

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.

9,1/10

0,59%
Per jaar

€5,00,-

8,9/10

0,60%
Per jaar

€9,00,-

Laten beleggen, wat is dat precies?

Als je ervoor kiest om je geld te laten beleggen, voert een beleggingsexpert alle handelingen uit. Je hoeft zelf niets te doen op de handelsmarkt. Je gaat er bij beheerd beleggen mee akkoord dat een beleggingsexpert bepaalt wat er met jouw vermogen gebeurt. Vermogensbeheer betekent dus in principe dat een professionele belegger met jouw geld op zoek gaat naar rendement. Het pluspunt hiervan is dat deze belegger verstand heeft van de beleggingswereld en weet wat hij doet, het is immers zijn werk. Het zelf vergaren van deze kennis kost heel veel tijd. In het geval van beheerd beleggen kies je dus alleen het te beleggen bedrag en je beleggersprofiel. Dat laatste gaat altijd in overleg met de broker en bepaalt onder andere of er agressief of voorzichtig belegd gaat worden met jouw geld. Dit wordt afgestemd op jouw wensen, begin dus altijd met aanbieders van beheerd beleggen vergelijken en kijk wat ze op dit vlak te bieden hebben.
Laten beleggen, Beheerd beleggen vergelijken, vermogensbeheer

Wanneer is laten beleggen iets voor mij?

Het belangrijkste verschil tussen zelf beleggen en vermogensbeheer is dus zoals gezegd het feit dat je zelf geen tijd kwijt bent aan het handelen in beleggingsproducten. Als je dus interesse hebt in beleggen, maar te weinig tijd over om zelf alle ins en outs te leren, dan is laten beleggen interessant. Maar ook mensen die zelf niet geïnteresseerd zijn in het hele proces, maar wel meer rendement hopen te maken dan op hun spaarrekening, kiezen voor vermogensbeheer. Daarnaast kan het een leerzaam proces zijn voor beginnende beleggers die beter willen worden.

Beheerd beleggen vergelijken: de verschillende brokers

We zeiden het net al, maar het aanbod brokers die met jouw vermogen beleggen is groot. Elke broker heeft nét wat anders te bieden en het is belangrijk om er een uit te kiezen die aansluit op jouw wensen en verwachtingen. Kijk daarbij naar zaken als betrouwbaarheid, snelheid van betalingen, gebruiksvriendelijkheid maar bovenal: de kosten. Er zitten diverse kosten verbonden aan laten beleggen en deze zijn in de meeste gevallen afhankelijk van de wijze waarop er wordt belegd. Maak dus een plan voor jezelf en ga vervolgens op zoek naar de gunstigste broker voor jou.
Benieuwd geworden naar de wereld van het laten beleggen? Wacht dan niet langer en open snel een beleggingsrekening bij een broker!